Warning: Creating default object from empty value in /home/deb44111/domains/scoutingwillembarendsz.nl/public_html/modules/mod_sp_image_rotator/helper.php on line 26

horde_1
horde_2
welpen0
welpen02
welpen03
welpen04
welpen05
welpen06
welpen07
welpen08
welpen09

Strict Standards: Declaration of JevDate::toSql() should be compatible with JDate::toSql($local = false, JDatabase $dbo = NULL) in /home/deb44111/domains/scoutingwillembarendsz.nl/public_html/components/com_jevents/libraries/jevdate.php on line 16
December 2021

Met de kano de polder in.

Zaterdag 12 juli was de laatste opkomst van welpen voor de zomer.

Afgelopen weken hebben we een paar keer weer geoefend met de kano’s, dus we waren  de welpen er klaar voor om een grote tocht te gaan kanoën. Marala had al een tijdje geleden een mooie tocht bedacht. Vanaf de kano stalling in Koudekerk naar Klein Giethoorn kanoën.

Met de kano de polder in.Alleen redden we dat niet in 2 uur, dus hebben we de opkomst wat langer gemaakt. Om kwart over 9 moesten de welpen verzamelen en met vele handen werden de kano’s klaar gemaakt voor vertrek.

Ondertussen was Marala ook aangekomen met de sloep om de welpen goed te kunnen begeleiden en om alle spullen droog mee te nemen, de sloep leek wel een vrachtboot.

De kano indeling was van te voren al gemaakt door Bagheera, met wat kleine verschuivingen konden we op tijd weg.

Akela gaf bij het weggaan gelijk al een leuke opdracht, achteruit kanoën. Niet iedereen ging even recht, maar kwam toch uit waar ze wezen moesten. Hierna één voor één, een lange brug onder door om op de Oostervaart  te komen. Dit was wel een lang stuk rechtdoor, maar erg mooi zo door de weilanden. Onderweg kregen we de welpen nog wat nuttige tips. En zo af ent toe gaven Marala en Messoea de welpen een sleepje.

Foto's

Na een lange tijd kanoën kwamen we bij de eerste sluis. Nirvan ging Akela helpen, want deze sluis moest met de hand bediend worden. Bagheera en Shere-Khan hebben uitgelegd hoe een sluis werkt en hebben dit ook gefilmd. We pasten er maar net in met z’n allen. Het duurde best lang het schutten,maar we hadden dan ook zeker een verval (hoogte verschil) van 2 meter.

En toen de sluis deuren aan de andere kant open ging, had Marala een probleem. De sloep lag vast op de bodem aan de achterkant, maar Marala, Messoea en Akela ging op de punt zitten en Bagheera en Shere-Khan ging trekken op de kant met touwen, was de sloep gelukkig snel los.

Daarna gingen we de hoek om en moesten Tabaqui en Bagheera de eerste brug voor ons open doen, een draai brug. Daarna was er nog een ophaalbrug, die ging gelukkig elektrisch omhoog. Dit had Tabaqui eerst niet door. Enkele kano’s kwamen even vast te zitten in de waterlelies en zelfs een kano moest door Marala en Messoea worden los getrokken.

Hierna bereikten we de volgende sluis. Toen de boot en kano’s erin lagen zijn wel lekker de kant opgegaan. Even de zwemvesten uit en picknicken in het gras. Uit de sloep van Marala kwamen nog lekkere koekjes en limonade. Met de kano de polder in.Deze sluis waren we zo door, omdat er maar een klein verval was. En hierna was het een klein stukje naar het eindpunt. Daar hebben we de kano’s neergelegd en gingen er een aantal welpen lekker zwemmen. Als afsluiting kregen de welpen een lekker waterijsje.

Ondertussen waren de Zeeverkenners ook aangekomen en werd daar ook de boot indeling gemaakt en de afspraken gemaakt. En daarna vertrokken deze ook. Helaas wilde de sloep van Marala niet starten, dus Marala en stuurman Paul moesten een stroompje regelen, maar konden toen snel achter de Zeeverkenners aan.  Bij de 2e sluis had de groep zich gesplitst, waardoor er een behoorlijk gat was gevallen tussen deze 2 groepen, want het schutten van de sluis is bij elkaar toch wel een uur.

Paul en Marala hebben onderweg water uitgedeeld.

Nadat de eerste Zeeverkenners terug waren in Koudekerk, werden de kano’s snel op de kant gehesen om lekker te kunnen zwemmen. De laatste 2 kano’s hadden stiekem een sleepje geregeld. Luiwammesen! Toen deze kano’s ook lekker op de kant lagen, gingen de anderen ook zwemmen.

Met de kano de polder in.Later werd er nog wat lekkers uitgedeeld, pfff die Zeeverkenners krijgen blijkbaar nooit te eten ;-). Binnen no-time was een pak koekjes, een zak borrelnootjes, een zak chips, een zak zoute stickjes en een pak tucjes op!

Ondertussen arriveerde het vervoer terug naar de Winthont, alleen waren er geen plaatsen genoeg voor alle Zeeverkenners, dus gingen er een paar mee in de sloep met Marala. Al had deze sloep ondertussen echt problemen en deed het niet meer. Gelukkig bijna direct een sleepje kunnen krijgen naar Alphen en ondertussen had Marala geregeld dat zij het laatste stuk door haar broer gesleept konden worden, dus kwam de sloep ook nog op zijn ligplaats terecht. Daar heeft stuurman de laatste Zeeverkenners opgehaald en naar de Winthont gebracht.